Informatie over de gezondheidsverklaring/ medische keuring: Voor de meeste rijbewijzen die je kan halen moet je een gezondheidsverklaring invullen. De gezondheidsverklaring is een lijst met vragen over jouw gezondheid. Het CBR beoordeelt hiermee of je geestelijk en lichamelijk geschikt bent om te rijden. Het CBR geeft dan een verklaring van geschiktheid af. Zonder verklaring van geschiktheid kunnen wij geen praktijkexamen voor je reserveren. De gezondheidsverklaring kan je online invullen op mijn.cbr.nl. Vul je gezondheidsverklaring zo snel mogelijk in zodat je rijopleiding geen vertraging oploopt. In sommige gevallen kan de uitslag tot 4 maanden op zich laten wachten.
Rijschool machtigen: Alleen jou rijschool kan voor jou je praktijkexamen aanvragen. Daarvoor moet je rijschool wel toestemming hebben. Je geeft toestemming door je rijschool te machtigen.
Stappenplan Rijschool Machtigen: 1. Ga naar cbr.nl 2. Op mijn.cbr.nl moet je inloggen met je DigiD Code 3. Klik op Rijschool Machtigen 4. Klik op de knop 'Rijschool Machtigen' 5. Zoek de rijschool op het CBR nummer ( ons rijschool CBR nummer is 7465N9 ) 6. Ga naar de volgende stap en controleer je gegevens 7. Klik op machtigen. Je rijschool ontvangt een e-mail, met een bevestiging van de machtiging. Jij ontvangt zelf ook een e-mail, met een bevestiging van de machtiging. Je praktijkexamen kan nu gereserveerd worden.
Zo gaat het bij het theorie-examen van het CBR:
In onderstaande filmpje zie je hoe het praktijkexamen gaat:
Extreem zenuwachtig of last van faalangst?
Een faalangstexamen kan je helpen
Heb je last van faalangst bij examens? Of ben je té zenuwachtig om te laten zien wat je kunt tijdens het praktijkexamen auto? Dan kun je bij het CBR een faalangstexamen doen. Je krijgt dan een examinator die is getraind om mensen met faalangst te begeleiden. Hij of zij heeft ook meer tijd om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out vragen. Tijdens een faalangstexamen moet je hetzelfde kunnen als bij een gewoon rijexamen.
Zo gaat het bij het Faalangstexamen van het CBR:
7 tips van de examinator:
2toDrive:
Op 1 november 2011 is 2toDrive gestart. Dit houdt in dat je al vanaf je 16,5 jaar rijlessen mag gaan volgen, en je theorie-examen mag doen als je 16 jaar bent. Zodra je 17 jaar bent geworden, mag je praktijkexamen doen. Als je dan geslaagd bent voor je rijbewijs, moet je totdat je 18 jaar bent geworden alleen rijden onder begeleiding van een zelf opgegeven begeleider. Je mag hiervoor maximaal 5 begeleiders opgeven. Meer informatie kan je vinden op de website van 2toDrive.
Zodat jouw rijschool jouw gegevens kan vinden in het CBR-planningsysteem en aan jouw gegevens een toets of praktijkexamen kan koppelen.
Dat hoeft niet maar is wel makkelijker (het gaat om jouw agenda) om zelf je theorie-examen te reserveren op mijn.cbr.nl
Nee, je kan niet meerdere rijscholen machtigen.
Zowel de Toets als het rijexamen duurt ongeveer 35 minuten. Je rijdt voor een deel zelfstandig, voor het andere deel rijd je op aanwijzingen van de examinator. Die kijkt of je vlot, veilig en zelfstandig rijdt. Daarbij let hij onder meer op de beheersing van de auto, kijkgedrag en voorrang verlenen. Je wordt getoetst op 7 examenonderdelen. Welke onderdelen dat zijn kun je bekijken door hier te klikken.
De duur van een gemiddelde rijopleiding kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de leerling zelf, het leertempo, de beschikbaarheid en de inzet voor de lessen. Over het algemeen wordt geschat dat een gemiddelde rijopleiding tussen de 30 en 45 uur rijlessen omvat. Dit is echter een schatting en het kan langer of korter duren, afhankelijk van de individuele leerling. Sommige mensen leren sneller en hebben mogelijk minder lessen nodig, terwijl anderen meer tijd nodig hebben om zich vertrouwd te voelen achter het stuur en de vereiste rijvaardigheden onder knie te krijgen. Gemiddeld ben je met een rijopleiding tussen 3 tot 5 maanden bezig.
Weet je van jezelf dat je extra nerveus bent op examens dan weet je dat zakken of slagen niet aan je kunnen ligt. Je kan het maar door onzekerheid maak je wellicht sneller een fout. Het is goed om te weten dat je niet beoordeelt wordt op 1 fout, het gaat om de volledige rit, dus weet je je te herstellen dan slaag je, ondanks een fout, alsnog. Loopt het dus even niet lekker tijdens je examen dan is het fijn als je even een time-out mag nemen om jezelf weer op te laden, de fout te overdenken en na de herstart te laten zien dat je het kan. Als dat meespeelt tijdens examens dan is het Faalangst examen voor jou een goede keus. Wil je meer weten over dit examen vraag dan je Rijcoach om meer informatie.
Rijlessen in
Middelburg, Vlissingen, Oost-Souburg, Ritthem, Koudekerke, Nieuw- en Sint Joosland, Arnemuiden.
Hieronder onze recent geslaagde leerlingen waar we erg trots op zijn
Wil jij ook snel je rijbewijs halen? Neem dan contact met ons op!